Jeg faldt over denne kogebog hos boghandleren i dag, og selv om den specielt har fokus på migræne, så tror jeg at mange af os med histaminintolerance kan have glæde af den, da der lægges vægt på at bruge rene friske råvarer og at undgå fødevarer med tyramin og phenylamin som vi ofte også reagerer på.
Citat fra bogen: “Rigtig mange mennesker får migræne af rødvin og chokolade, fordi begge dele indeholder tyramin og phenylamin, som kan være den udløsende faktor. Disse stoffer findes imidlertid ikke kun i rødvin og chokolade, men i en lang række andre fødevarer, og det er meget kompliceret at overskue hvilke.
Denne kogebog er specielt udviklet til dig, der har migræne, eller som laver mad til en, der lider af migræne. Den er fyldt med opskrifter på lækre retter, som du kan være sikker på, ikke indeholder ingredienser, der er bevist kan være migrænefremkaldende. Du kan derfor trygt gå I gang!”
På følgende link kan I se et interview mellem Bertel Haarder, Anne Bulow-Olsen (formand for Migrænikerforbundet) og kokken Jesper Vinding.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=S9t-iZ1CWMY
Der er vist ikke tvivl om at fødevaremigræne og histaminintolerance er nært beslægtede og formodentligt to sider af samme sag!
Her er et link hvor du kan læse mere om bogen:
http://www.nytnordiskforlag.dk/shop/843-mad-der-ikke-giver-migraene.html
Jag har sett en del recept i den här boken, och tyvärr verkar den bara ta upp tyraminfri mat – det kryllar av livsmedel som innehåller massor med histamin, lax, exempelvis.